Lyd- og akustikkegenskaper er en av mange gode grunner til å innrede med spilepaneler eller perforerte interiørplater med påmonterte lydduker eller bakplater med lyddempende effekt. 

Nye byggemetoder, materialer og interiørvalg påvirker lyd mye mer enn du kanskje aner og nye bygg har ofte store glassflater, gipsede tak og vegger uten perforering, harde parkett- eller laminatgulv og lite bruk av tykke møbelstoffer og gardiner som demper lyd og klang i rommet. 
Dette medfører dessverre ofte dårlig akustikk med uønsket klang i rommet. I noen tilfeller i så stor grad at til og med en vanlig samtale imellom to mennesker kan oppleves ubehagelig. 
For å fjerne lyd må den ha et sted hvor den absorberes eller kan  forsvinne. Når du velger  spilepaneler fra Protre innenfor RO produktene får du et produkt som inkluderer en lyd- eller akustikkplate som har disse egenskapene.
I hvor stor eller hvilken grad vil avhenge av hva slags underlag du har bak der spilepanelene skal monteres, og også hvordan du velger å montere spilepanelene samt i hvor stort omfang med tanke på rommets flateareal.
Det aller beste du kan gjøre er å lekte ut og tilføre 5cm isolasjon før du monterer spilepanelene. Da vil lydabsorberingen kunne foregå i både selve lydplaten men også videre inn i den bakenforliggende isolasjonen. Våre spilepaneler er montert med en avstand imellom spilene som er optimalisert for best  mulig lydabsorbering. Ved å velge en slik montasjeløsning vil du kunne oppnå en sannsynlig forbedring av rommets klag på inntil 50 % - og dette kun ved å gjøre det på en av rommets vegger.
De aller fleste som monterer spilepaneler i sine hjem velger å gjøre dette utenpå allerede eksisterende veggmateriale slik som gips, spon eller tilsvarende. Også ved slik montasje vil du kunne oppnå god akustikkforbedring i rommet. Mest sannsynlig inntil 30 % bedre ved kun å montere det på en av rommets vegger. Monterer du RO produkter på flere vegger og/eller kanskje i tak/himling så øker naturligvis effekten.
Det vil selvfølgelig være variasjoner i oppnådd effekt. Mange faktorer spiller inn på dette og enkelte frekvensområder absorberes i større grad enn andre. En hovedregel her er at  høye frekvensområder absorberes i større grad enn de lave frekvenser. Og det er nettopp de høye frekvensene samt frekvensene i mellomtoneregisteret vi opplever som mest forstyrrende og ubehagelige for hørselen.

God lyd betyr nok mer enn du aner for de fleste av oss – og du vil nok best merke det dersom du ikke har det i ditt hjem. Vi tør garantere at våre Ro produkter   vil være et godt valg på vei mot forbedret, bedre eller rett og slett god lyd i ditt hjem.