Listverk har gjennom generasjoner vært «snekkerens beste venn» og bidratt til å forskjønne og sette særpreg på interiør i norske bygg, hjem og fritidsboliger. Listverk har både en funksjonell (dekke over skjøter og sprekker) og forskjønnende betydning.

Listverk er selve kronen på verket i ditt unike interiør og rett valg av listverk har stor betydning for interiørets uttrykk, stilriktighet og ikke minst din egen smak.

 

Dagens nordiske sortiment av listverk har blitt skapt gjennom byggeskikk og tradisjoner gjennom flere århundre. Profilenes opphav stammer fra europeiske gipsprofiler og ornamenter tilbake til Barokkepoken (hvor materialbruken var raus med brede og svulstige profiler) på midten av 1600 tallet og gjennom flere epoker frem til etter andre verdenskrig hvor listverk fikk et preg av langt mer beskjedent materialbruk med tynnere og smalere lister og ikke minst enklere og glatte profiler. I norden ble det tidlig vanlig å erstatte gips som materiale med tre som materiale i listverksproduksjon.

I dagens sortiment finner du listverksprofiler med opprinnelse og basis fra alle epoker fra 1600 tallet og frem til i dag. Du finner de brede profilerte listene, smalere profilerte lister, glatte og enkle lister, lister med kun dekorativ funksjon og praktiske lister som nesten kun har funksjonelle oppgaver.

La deg inspirere av vårt store utvalg av listverk og lykke til med valget!

NB: Våre profilbilder er animerte skisser og kan i virkeligheten avvike noe fra reell profil.