Når det kommer til listverk, utforinger, dører og vinduer så har standard hvitfarge gjennom mange år vært såkalt Bomull eller NCS S 0502Y. Dette er også den fargen som dominerer i sortimentet av listverk og utforinger ute hos de fleste byggevarehus.

Nå har det kommet en ny hvit standardfarge på mange av disse produktene som gir deg flere valg og muligheter; Klassisk Hvit eller NCS S 0500 N. Mange byggevarehus lagerfører et godt utvalg av produkter også med denne fargen.

Du tenker kanskje at hvit er hvit, men disse to fargene skiller seg mye fra hverandre, har helt ulike nyanser og fremstår også ganske så forskjellig opp mot ulike farger og interiører.

Hva skal jeg velge?

Når det kommer til nye bygg eller oppussing av hele rom anbefaler vi at du velger listverk og utforinger i Klassisk hvit. Dette er en mye mer nøytral farge som passer inn mot langt flere andre farger i interiøret enn hva Bomull gjør.

Dersom boligen eller rommet tidligere har elementer i fargen Bomull anbefaler vi å fortsette med denne fargen også på listverk og utforinger. Der Bomull er tilstede i interiøret fra før er det en dårlig kombo å bruke elementer av Klassisk hvit. De to ulike hvitnyansene fungere dårlig sammen.

Dersom du velger interiørfarger med innslag av litt kaldere trendfarger så vil du også oppleve at innslaget av gulfarge i Bomull kan bli en utfordring i interiørets harmoni.

Vær også klar over at det i dag finnes et godt og stort utvalg av heltrepaneler i begge farger.

Hvit er ikke lenger hva det engang var – Hvit hva du velger – og spør gjerne ekspeditørene hos byggevarehandelen om tips og råd dersom du er i tvil.